REKONSTRÜKTİF
CERRAHİ

REKONSTRÜKTİF AMELİYATLAR

Doğum Anomaliler: Çocuklarda yüz bölgesinde dudak ve damak yarıkları, yüz ve kafa kemiklerinde görülen şekil bozuklukları, doğumsal kist ve tümörler, ellerde normalden fazla ya da eksik parmaklar, el ve el bileğinin doğumsal şekil bozuklukları, parmakların yapışık olması gibi hastalıklar, peygamber sünneti olarak bilinen doğumsal penis anomalileri ile vücudun tüm alanlarında görülen doğumsal şekil bozuklularının tedavisi düzeltici plastik operasyonlar arasındadır.

Kazalar: Kazalar sonucu ortaya çıkan yaralanmaların cerrahi tedavisi Bunlar arasında basit cilt kesilerinden başlayarak insan yaşamını tehdit edecek boyuta kadar tüm trafik kazaları, ateşli silah yaralanmaları, yanık ve donuk gibi yaralanmalar plastik cerrahinin ilgi alanı içinde yer alır. Sayılan tüm bu yaralanma tiplerinde değişik nedenlerle ortaya çıkan doku bütünlüğünün bozulması durumu dokuların yeniden bütünlüğünün sağlanması, eksik olan dokuların vücudun başka bölgelerinden alınan dokularla onarımın yapılması plastik cerrahi pratiği içinde yer alır.

Tümörler: Derinin iyi ve kötü huylu tümörlerinin cerrahi tedavisi ile baş ve boyunda yer alan ağız boşluğu, dil, dudaklar ve yüz bölgesinde ortaya çıkan iyi ve kötü huylu tümörlerinin cerrahi tedavisi sonrası normal görünüm ve fonksiyonun sağlanması amacı ile yapılacak onarım ameliyatları ile son zamanlarda giderek artan meme kanserinin cerrahi tedavisi sonrası hastanın kendi dokuları ya da protez ile yeniden meme yapılması sıkça yapılan girişimler arasındadır.

Yanık ve Yanık İzlerinin Tedavisi: Akut yanıklarda yanık yarasının cerrahi ya da yara bakımı yoluyla tedavisi yapılması. Yanık izleri sadece estetik bir sorun değil aynı zamanda konuşma, yemek yeme, görme, boyun hareketleri, elle iş görme, yürüme ve benzeri bir çok fonksiyon kaybına yol açabilen doku çekintileri ile sonuçlanabilir.

İyileşmeyen Yaralar:  Diyabet, venöz yetersizlik ve yatak yaralarının tedavisi.